10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ - Детска Архитектурна Работилница

Какво ново?

next
prev

Програмата за месец декември 2019г.

7 декември 2019г – Лапландия 14 декември 2019г – Работилница за коледни играчки 21 декември 2019г –  Сладка Коледа Занятията се провеждат от 10.00 до 11.30, […]

30 ноември 2019г – Направи си цирк!

В това упражнение на Детска архитектурна работилница ще си поговорим за така наречената текстилна архитектура. Ще разгледаме различни примери  на шатри и ще поговорим за видовете […]

23 ноември 2019г – Къщи на стръмен терен

В това упражнение ще си поговорим затова как архитектите се справят с предизвикателството да проектират къща на стръмен терен. Ще разгледаме някои от прекрасните сгради на […]

10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ

IMG_5391

Трите карти “10 архитектурни загадки за деца – Старият град”,  “10 архитектурни загадки за деца – Капана и Джумаята” и  “10 архитектурни загадки за деца – Баухаус” имат за цел да обяснят на достъпен език основни понятия от областта на архитектурата, строителството, градското планиране и дизайна. С тях деца на възраст от 6 до 12 години могат да се разходят по знакови улици и сгради на Пловдив, и докато търсят отговорите на поставени творчески задачи да научат любопитни факти за града и да приложат знанията си от училище.

 

 

 

Фокусът на машрута за Стария град е поставен върху грижата за архитектурното наследство в архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив” и факта, че там могат да се видят на живо строителни техники от няколко различни епохи .

Маршрутът Баухаус обяснява основите на съвременния дизайн и архитектура, като посещава сгради в центъра на Пловдив дело на талантливи пловдивски архитекти завършили обучението си в Германия в началото на XX в.

Разходката в квартал Капана и около Джумая джамия обръща внимание на градското планиране и изграждането на живи обществени пространства.

 

Книгите-карти са създадени по авторска концепция на архитектите Магдалина Ръжева и Анна Калинова от Сдружение “Детска архитектурна работилница”.

Прекрасните илюстрации към тях са на художничките Миглена Папазова, Точка Илиева и Ася Колева-Стоянова.

 

Картите са разработени с финансовата подкрепа на ОФ Пловдив 2019, по проект “Градски изследователи – интерактивни маршрути за деца в Пловдив”. “10 архитектурни загадки за деца – Баухаус” е посветен на 100 години от основаването на школата за визуални и пластични изкуства Баухаус, Германия и се реализира с партньорството на Гьоте институт България.

Ако желаете да получите повече информация или да закупите картите, моля пишете ни на arch4children@gmail.com

10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА – КАПАНА И ДЖУМАЯТА, ПЛОВДИВ

10 АРХИТЕКУТРНИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА – СТАРИЯТ ГРАД, ПЛОВДИВ

10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА – БАУХАУС, ПЛОВДИВ