10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ - Детска Архитектурна Работилница

Какво ново?

next
prev

Изграждаме заедно с децата

Наръчникът „Изграждаме заедно с децата“ обобщава полезни насоки за дизайн на училищната среда, които имат за цел да вдъхновят подобряването на физическата среда в училище в […]

ВАЖНО!

Във връзка с разпространението на новия Коронавирус временно се преустановява провеждането на съботните работилници на Детска архитектурна работилница в Съюза на архитектите. За най-нетърпеливите малчугани всяка […]

Програмата за февруари 2020г.

1 февруари 2020г: Древен Китай 8 февруари 2020г: Архитектура в комиксите 15 февруари 2020г: Архитектура и климат 22 февруари 2020г: Зимен курорт 29 февруари 2020г: Баба […]

10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ

IMG_5391

Трите карти “10 архитектурни загадки за деца – Старият град”,  “10 архитектурни загадки за деца – Капана и Джумаята” и  “10 архитектурни загадки за деца – Баухаус” имат за цел да обяснят на достъпен език основни понятия от областта на архитектурата, строителството, градското планиране и дизайна. С тях деца на възраст от 6 до 12 години могат да се разходят по знакови улици и сгради на Пловдив, и докато търсят отговорите на поставени творчески задачи да научат любопитни факти за града и да приложат знанията си от училище.

 

 

 

Фокусът на машрута за Стария град е поставен върху грижата за архитектурното наследство в архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив” и факта, че там могат да се видят на живо строителни техники от няколко различни епохи .

Маршрутът Баухаус обяснява основите на съвременния дизайн и архитектура, като посещава сгради в центъра на Пловдив дело на талантливи пловдивски архитекти завършили обучението си в Германия в началото на XX в.

Разходката в квартал Капана и около Джумая джамия обръща внимание на градското планиране и изграждането на живи обществени пространства.

 

Книгите-карти са създадени по авторска концепция на архитектите Магдалина Ръжева и Анна Калинова от Сдружение “Детска архитектурна работилница”.

Прекрасните илюстрации към тях са на художничките Миглена Папазова, Точка Илиева и Ася Колева-Стоянова.

 

Картите са разработени с финансовата подкрепа на ОФ Пловдив 2019, по проект “Градски изследователи – интерактивни маршрути за деца в Пловдив”. “10 архитектурни загадки за деца – Баухаус” е посветен на 100 години от основаването на школата за визуални и пластични изкуства Баухаус, Германия и се реализира с партньорството на Гьоте институт България.

Ако желаете да получите повече информация или да закупите картите, моля пишете ни на arch4children@gmail.com

10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА – КАПАНА И ДЖУМАЯТА, ПЛОВДИВ

10 АРХИТЕКУТРНИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА – СТАРИЯТ ГРАД, ПЛОВДИВ

10 АРХИТЕКТУРНИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА – БАУХАУС, ПЛОВДИВ